Полицията в Ню Йорк арестува мъжа, който беше , при която

...
Полицията в Ню Йорк арестува мъжа, който беше , при която
Коментари Харесай

Мъжът, стрелял и ранил десетки в нюйорското метро, е задържан |

Полицията в Ню Йорк арестува мъжа, който беше, при която 23 души бяха ранени, съобщи Би Би Си. 

Първоначално беше обявено за 10 починали и десетки ранени. По-късно от полицията опровергаха информация, като съобщи, че става въпрос за 23-ма ранени - 10 от които при стрелбата. 

. Във вторник 62-годишният Франк Джеймс употребява димни бомби в метрото на Ню Йорк, стреля по пасажери и избяга. Атаката бе осъществена в натоварените утринни часове на деня на станция на метрото в квартал " Сънсет парк " в Бруклин.

Предполага се, че Джеймс е носил противогаз и строителен гащеризон, преди да хвърли димни гранати и да открие огън.

Полицаите са го задържали в " Манхатън " след получен сигнал. Говорителят на полицията не отговори на въпроса дали е вярна информацията, че точно той е подал сигнала. 

Кийчант Сюел -  комисар в полицията в Ню Йорк, съобщи че господин Джеймс е бил задържан " без произшествия " и че не е имало " къде да избяга ". На конференция стана ясно, че 62-годишният мъж има девет предходни ареста в Охайо, Уисконсин, Пенсилвания и Ню Джърси.

Той ще получи няколко обвиняване, в това число и за терористична офанзива. Ако бъде приет за отговорен, може да получи пожизнен затвор. 

Полицаите не показват причина за офанзивата. Той е имал е канал в YouTube, където се е подвизавал под името " Пророк на истината номер 88 " и се е изказвал в тайни теории. Казвал е, че желае да нарани някого, с цел да бъде чут.

Очаква се Джеймс да се яви за първи път в съда в Ню Йорк в четвъртък.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР